Bygningsvern i praksis

28. juni 2013

Riksantikvaren har nylig gitt grønt lys for å videreføre ordningen med Næminger, nå i et høgskolestudie med mye vekt på praksis i bygningsvern.

Studiet er lønnet som fagarbeider, og skal gi rom for trening og utføring av håndverk, dokumentasjon og refleksjon. Eiere og andre fra bygdesagmiljøet er velkomne til å søke, melder Senter for Bygdekultur.

Last ned her.

I brevet fra Senter for bygdekultur heter det:
Gledelig melding!
Vi har endelig fått klarsignal frå Riksantikvaren at vi kan sette i gang med et nytt kull med Næminger til høsten! Vi har gjennomført 2 kull a` 3 år, i samarbeid med Rørosmuseet og Geitbåtmusset v. Jon Bojer Godal.

Dette prosjektet var så vellykket at departementet har anbefalt at utdanningen blir en del av Høgskolen i Sør-Trøndelag, i løpet av dette kullet som starter opp nå i 2013. Det skal vel og merke ikkje bli en teoretisk utdanning, men en nyskapning, basert på erfaringene frå Næmingprosjektet gjennom 6 år, enutdanning i utførende bygningsvern,tilsvarende en bachelor-grad.

Departementet anbefalte at den skule være 4-årig, for å gi ennå betre tid til trening/utføring + dokumentasjon og refleksjon.

Vi håper noen av dere kan være interesserte, eller at dere kjenner noen, har noen i bedriften som ønsker en utdanning for å ta vare på bygningsarven vår. Alle de ferdig utdanna næmingene er i fullt arbeid, i utfordrende jobber.
Det er altså en 4-årig utdanning med lønn som fagarbeider, nærmere beskrivelse kan dere få ved å kontakt meg (eller Steinar Moldal 90 60 49 72) for mer info om opplegget.

Og tips andre om dette!

Vi ønsker å starte opp så snart som mulig til høsten, slik at vi kan «henge med» på planene og opplegget til de 3-4 næmingene i Møre og Romsdal som startet i april.

Med vennlig hilsen Senter for bygdekultur
Helle Hundevadt
Daglig leder

Tlf 61 24 05 51
Mobil 932 81 930
www.hjerleid.no

Nytt Fra Foreningen

Tre til uteplass og hytte

Sagbladet

Medlemsbladet til Norsk Bygdesagforening.

Sagbladet kommer ut i postabonnement 4 ganger i året til medlemmer i Norsk Bygdesagforening.
(ISSN 1894-0757Sagbladet)

Du kan også abonnere på Sagbladet uten å være medlem.

Vil du bli abonnent?
Send en e-post til admin@sag.no

Abonnementspris pr år kr. 600,-