Bygningsvern i praksis
28. juni 2013
Riksantikvaren har nylig gitt grønt lys for å videreføre ordningen med Næminger, nå i et høgskolestudie med mye vekt på praksis i bygningsvern.
Studiet er lønnet som fagarbeider, og skal gi rom for trening og utføring av håndverk, dokumentasjon og refleksjon. Eiere og andre fra bygdesagmiljøet er velkomne til å søke, melder Senter for Bygdekultur.
Last ned her.
I brevet fra Senter for bygdekultur heter det:
Gledelig melding!
Vi har endelig fått klarsignal frå Riksantikvaren at vi kan sette i gang med et nytt kull med Næminger til høsten! Vi har gjennomført 2 kull a` 3 år, i samarbeid med Rørosmuseet og Geitbåtmusset v. Jon Bojer Godal.
Dette prosjektet var så vellykket at departementet har anbefalt at utdanningen blir en del av Høgskolen i Sør-Trøndelag, i løpet av dette kullet som starter opp nå i 2013. Det skal vel og merke ikkje bli en teoretisk utdanning, men en nyskapning, basert på erfaringene frå Næmingprosjektet gjennom 6 år, enutdanning i utførende bygningsvern,tilsvarende en bachelor-grad.
Departementet anbefalte at den skule være 4-årig, for å gi ennå betre tid til trening/utføring + dokumentasjon og refleksjon.
Vi håper noen av dere kan være interesserte, eller at dere kjenner noen, har noen i bedriften som ønsker en utdanning for å ta vare på bygningsarven vår. Alle de ferdig utdanna næmingene er i fullt arbeid, i utfordrende jobber.
Det er altså en 4-årig utdanning med lønn som fagarbeider, nærmere beskrivelse kan dere få ved å kontakt meg (eller Steinar Moldal 90 60 49 72) for mer info om opplegget.
Og tips andre om dette!
Vi ønsker å starte opp så snart som mulig til høsten, slik at vi kan «henge med» på planene og opplegget til de 3-4 næmingene i Møre og Romsdal som startet i april.
Med vennlig hilsen Senter for bygdekultur
Helle Hundevadt
Daglig leder
Tlf 61 24 05 51
Mobil 932 81 930
www.hjerleid.no